POTTER’S DAUGHTER – CASUALLY CONTAINING RAGE (EP)

Met het schijfje “Casually Containing Rage” hebben we hier een drie tracks tellende EP van de Amerikaanse jazz- en ‘art rock’-formatie ‘Potter’s Daughter’ uit Virginia in de cd-speler zitten. Dat is een vier leden tellende formatie rond zangeres en pianiste Dyanne Potter Voegtlin, haar man en bassist-gitarist Jan-Christian Voegtlin, gitarist Amit Chatterjee en drummer Patrick Carmichael.

De eerste song op deze EP is een nieuw arrangement van het nummer “To My Love” dat voor het eerst te horen was op hun debuutalbum “The Blind Side” van augustus 2018. Daarna volgt een sterk aangepaste versie van het emotievolle liedje “Accidentally Like A Martyr”, een prachtnummer dat te horen was op de plaat “Excitable Boy” van Warren Zevon uit 1978, een klassieker uit zijn repertoire.

De derde en laatste song op deze EP is het sociaal en politiek geëngageerde nummer “We Could Be” (zie video). Die song handelt over raciale ongelijkheid en bevat de radiofragmenten waarin het neerschieten van de 46-jarige George Floyd en de ongewapende 25-jarige Ahmaud Abery wordt aangekondigd. Dat waren twee intrieste gebeurtenissen op zwarte Amerikanen die in de Verenigde Staten tot de oprichting van de ‘Black Lives Matter’-beweging hebben geleid.

De EP “Casually Containing Rage” van ‘Potter’s Daughter’ is allicht de voorbode van een tweede volwaardige studioalbum van deze formatie, maar momenteel is er nog niet meteen zicht op de releasedatum van die tweede plaat.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Melodic Revolution Records

video